JukkaLaine1

Matti Viren avasi haihattelun perustulosta

Perustulon kannattajana oli opettavaista lukea Matti Virenin blogi perustulosta. Perustulo ei ratkaise Suomen ongelmia. Ei vähennä byrokratiaa, sääntelyä tai poista edes tuloloukkuja. Sosiaalietuuksia, kuten asumistukia tarvitaan perustulonkin jälkeen. Pahimmillaan perustulo vähentää taloudellista toimeliasuutta ja lisää byrokratiaa ja nostaa vielä kokonaisveroastetta kaupan päälle.

Virenin blogin luettuani ymmärsin ettei sosiaaliturvan ja köyhyyden poistamisen bykoratia katoa mihinkään.  Ajatus on toki hyvä. Kunnissa 2/3 osaa köyhyyden hoidossa on palkkamenoja. Köyhyys ei katoa perustulon myötä. Varsinkaan jos veroaste nousee.

Nyt täytyy peukuttaa sen puolesta että kokoomus vaihtaa uuden puheenjohtajan ken olisi valmis aidosti uudistamaan työmarkkinoita ja uudistamaan verotusta. Sellaista työväenpuoluetta tarvitaan.  Suomen laivasta näkyy kohta enää perä keskellä aavaa talousmerta. Kansa köyhtyy ja elintaso laskee työn ja pääoman paetessa laivasta aivojen kera.

Ei perustulolle. Kyllä työmarkkinoiden, hallintohimmeleiden ja verotuksen uudistamiselle. Nyt tarvitaan ihan uudenlaista ajattelua.

Ikävä kyllä eläkepommi ei katoa vuosikymmeniin.  Aina on menty sieltä mistä aita on matalin. Nyt edessä on muuri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jukka Laine

Kelan pääjohtajalta tukea uudistuksille. Järjestelmä on liian kallis.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tyoton-haviaa-elak...

Jukka Laine

Luotto eläkejärjestelmäänkin alkaa mennä. Eikä ihme. Maksut ja verot nousevat mikä syö uskoa tulevaisuuteen. Kenellä on varaa asua Suomessa?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1459565440060?ref=hs-art...

Toimituksen poiminnat